Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 22:03 - Кой и защо се страхува бг гражданинът да избира бъдещия си президент информирано!
Автор: vselenche Категория: Политика   
Прочетен: 3798 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2011 01:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageКой и защо се страхува бг гражданинът да избира бъдещия си президент информирано? 

Фактът, че Герб ще обяви своята кандидатура за президент през август - септември, а БСП ще заяви своята номинация след тях сам по себе си говори, че политическите сили в РБългария, с изключение на Синята коалиция, не са заинтересовани българското общество да има информиран избор за своя бъдещ президент. Този факт сам по себе си показва още, че нито Герб, нито БСП (основните политически играчи в тази надпревара според според социологическите проучвания) имат намерението да се разграничат от досегашния президент ГОЦЕ и неговата проруска политика (главно неговият "енергиен шлем"). Още за предстоящите президентски и местни избори, вкл. за предварителните избори на Синята коалиция - Пресконференция на ДСБ, 4 май 2011.

Светослав Малинов
 - президент от ново поколение (род. 1968), 14 май - видео - http://tv.dsb.bg/#/video/2011/05/14/77 - "Да изненадаме самите себе си, можем! Ние, Синята коалиция, показваме доверие в избирателите и това ще ни се върне с лихвите! Аз не съм предвиден в бг политиката, затова не знаят как да се справят с мен!" Интервю със Светослав Малинов в "Дневник", 16.05.11: "Новият президент трябва да скъса зависимостта с Русия и олигархията". Светослав Малинов, гост в студиото на Нова телевизия, "Здравей България", 17.05.11: "Ще спечеля първичните избори в Синята коалиция и ще стана кандидат за президент. Президентът трябва да добавя лични качества и възможности, които България има като средноголяма европейска държава. Такава държава е и Австрия, например. Защо не мислим за себе си в такъв калибър, попита по НТВ кандидатът на ДСБ за президент Светослав Малинов и отговори, че президентството на Георги Първанов е част от този отговор."

Страницата на Светослав Малинов във Фейсбук. Групи (1 - 2 - 3) във Фейсбук в подкрепа на Светослав Малинов.

Синята коалиция отива самостоятелно на президентските избори: 12 юни 2011 отворени избори за кандидат-президент и кандидат-кмет на София: Обръщение на политическите лидери на СК, 25.05.11. Места за гласуване на
предварителните избори на Синята коалиция на 12 юни 2011. Правила за провеждане на отворени предварителни избори 2011: Този правилник урежда процедурите по избирането на кандидат на Синята коалиция за президент на Р България и кандидат за кмет на София..., 25.05.11. Светослав Малинов BBT, "Сутрин с ВВТ": Време за избори и предизборни кампании, 26.05.11

ДСБ
 провеждат днес вътрешни избори за кандидат-
кмет на София, 4 май 2011. Прошко Прошков ще е кандидатът на ДСБ в първичните избори на Синята коалиция за кмет на София. Защо Прошко Прошков е способен да спечели кметското място в София, в. "Седем", 25.05.11: "Защо съществува този реален шанс? Първо, защото смяната на поколенията в дясно, за която много хора бленуват, е олицетворена в тях - двата кандидата на ДСБ за президент и кмет на София: Светослав Малинов и Прошко Прошков. Това са политици от ново поколение, необременени нито от комунистическото висше образование, нито от негативите от управленията на прехода. Даваме си сметка колко са ценни и колко малко като тях останаха в страната. ..."


image


Васко Кръпката: Капитализмът ни се прави от комунисти: "За предстоящия фест „Цвете за Гошо” съм променил част от песента „Какви времена” на Георги Минчев. Аз актуализирах думите, както самият той обичаше редовно да прави. В парчето се пее „комунизмът си отива и без чувство за вина, а България загива”. Аз го промених на „комунизмът се укрива и без чувство за вина капитализмът им загнива”. Искам чрез музиката да припомня на хората, че в момента капитализмът ни се прави от комунисти, особено на младите."









Гласувай:
4


Вълнообразно


1. vselenche - Никой не се страхува вече от Бойко Борисов - http://news.vratza.com/?id=1931539&adate
19.05.2011 01:08
Светослав Малинов: ”Никой не се страхува вече от Бойко Борисов”,
ZovNews.com, Враца, 18.05.11: "Политиците от Синята коалиция имат доверие в своите избиратели, че те могат да направят своя избор рано и да решат по най- убедителния начин една демократична надпревара между съмишленици." , каза по време на срещата Светослав Малинов. В момента се наблюдава едно крайно неуважително отношение към българските избиратели, крайно неуважително е за позицията държавен глава, особено от страна за политическите партии особено тези, които наричат себе си големи политически партии, както и управляващите в момента да изтласкват датата за обявяване на кандидатурите едва ли не седмица-две преди срока за регистрация, смята кандидатът за президент.И продължи:" Всъщност точно това направиха ГЕРБ с препращането към август- септември. БСП пък направи грубата грешка да се ангажира с кандидатурата на ЕРБ, за да излъчи своята. Относно Синята коалиция е ясно, че кандидатът за поста държавен глава на България ще е Светослав Малинов или Румен Христов и всеки може да вземе страна."
В откритите предварителни избори могат да вземат участие всички граждани, тоест всеки който иска да участва в излъчването на кандидат за президент на Синята коалиция може да гласува. Гласуването ще стане с лична карта и на местата, където ще се проведат същинските избори.
На въпрос: "Страхувате ли се от Бойко Борисов?"Светослав Малинов отговори, че вече никой не се страхува от Бойко Борисов и изрази опасението си, че вече се губи и уважението към него с оглед последните му изяви и превръщането на политиката в нещо, което той е постигнал или ще постигне. "Мисля че г-н Бойко Борисов дължи уважение на българските избиратели и преди всичко на десните избиратели по няколко пункта, първо за своята колебливост относно атомната централа в БЕЛЕНЕ. В началото българската ДЕСНИЦА, включително и ГЕРБ, имаше КОНСЕНСУС по този въпрос. Защо не е така категоричен две години по- късно? Да отговори г-н Борисов от какво се страхува..."
цитирай
2. vselenche - Светослав Малинов, кандидат за президент на ДСБ:”Президентът трябва да е острието в битката с корупцията”
19.05.2011 01:11
Светослав Малинов, кандидат за президент на ДСБ:”Президентът трябва да е острието в битката с корупцията”, 18.05.11 - http://www.zovnews.com/bg/svetoslav-malinov-kandidat-za-prezident-na-dsbprezidentat-tryabva-da-e-ostrieto-v-bitkata-s-koruptsiyata/
цитирай
3. vselenche - Кой и защо се страхува от интернет гласуването!
19.05.2011 01:46
Получено е писмо от служба ГРАО в отговор на питане на Синята коалиция относно експериментално интернет гласуване във вътрешните, предварителни избори на Синята коалиция. Писмото за съжаление е формално, не съдържа оферта и не дава отговор на въпросите в какви срокове могат да организират проверка на личните данни на хората, участващи в интернет гласуване, нито посочва евентуална цена на услугата.
С две думи, служба ГРАО не си върши работата и саботира бъдещо гласуване в национални избори чрез интернет. Във всяка нормална държава за подобно нехайство има санкция, обикновено финансова.
КАК ТАКА можа да се проведе ПРЕБРОЯВАНЕТО чрез интернет и никой не се опъна, а при избори - НЕ става. Де заради ГРАО, де заради КС, пък после била ниска избирателната активност! Ами, шубе ги гони и създават пречки, защото ако сега се случи интернет гласуването на вътрешните избори на СК, утре как ще обясняват рубладжиите, че не става! Нещастници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vselenche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409988
Постинги: 26
Коментари: 150
Гласове: 2497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031