Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 06:21 - Не искам да слушам повече ни за Болен-здрав, ни за Доган! Има ли изход, едно мнение
Автор: vselenche Категория: Политика   
Прочетен: 7014 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 06.04.2015 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В профила на Emil Robert Cohen във Фейсбук под статия Николай Кокинов: Прокуратурата може да поиска забраната на „Атака”(http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=720656) протече интересна дискусия, линк към нея.

Моето лично мнение (предложение), извън осъждането на срамната случка пред джамията в София тези дни, извън работата - задължение на бг правораздавателните органи (ще я свършат ли в случая?), го изразих в един от коментарите си в гореупоменатата дискусия, а именно:

 

След като изчетох дискусията, вкл. коментарите на Koburg Gotski ми е по-лесно без да изпадам в подробности да ви обясня логическата връзка в моите предходни коментари (за вас отсъстваща; коментарът ми е към Emil Grigorov).


image
 

1/ По принцип съм съгласна с казаното от г-н Коен в 2-та му пространни коментара. Има някои детайли, които не споделям, но това е извън темата тук.
2/ Аз лично, извън тезата за скачените съдове Атака - ДПС, права, или крива смятам, че на 2-те плашила Болен-здрав и Доган някак си трябва да им се изземат ролите, т.е. да не могат кукловодите да активират единия, или другия "бутон" според случая. В един от коментарите си към г-н Коен вие написахте: "Мен ако питаш, много би ми се искало дрязгите м/у сидеровци и догановци... единственото засега легитимно средство си остава борбата с политически средства - рационален дебат, убеждаване на избирателите, мирни протести и прочие", цитирам, за да стане ясно кой от всички. Именно в тази връзка (но от друг ъгъл!) дадох в свой коментар: "Я гледайте, парламента на Грузия с какво се занимава и съответно положителните икономически резултати няма да закъснеят – ru.1in.am/5840.html А апропо, на Грузия й предстои да стане член на ЕС."  Т.е. макар и с огромно закъснение, ако бг обществото осъзнае, че з-н за лустрацията ни е жизнено потребен и на нас (а любимата теза шменти-капели на Станишев, например, и към днешна дата "кой се интересува от досиетата" е защото така ИМ отърва!), то това ще доведе до сериозно обезоръжаване на кукловодите и оттам по опосредствен път най-вероятно отпадането на 2-та удобни "бутона" Болен-здрав и Доган (темата тук).

3/ Прав е г-н Коен в начина си на обяснение за появата на ДПС и същевременно не може до такава степен да бъдем обречени като общество на бомбата със закъснител, дето ни я остави бай Тоше. Да, на преден план излиза битката м/у Доган и Касим Дал - как ще тече този процес ще видим. Аз лично, обаче, към този процес нямам никакво отношение, т.е. да правят каквото щат, техен проблем. Обаче, имам отношение като бг гражданин към процеси, пак излизащи от техните среди като: Декларация за осъждане на т. нар. "Възродителен процес", общност във Фб, пример за този вид дейност: "... На 19 май 2011г. в гр. Кърджали е първото заседание на делото срещу престъпленията на комунизма."  


ЗАКЛЮЧЕНИЕ: За да не се подведе някой при четене по диагонала на горния мой коментар! Като вторично предложение аз приемам и задължително да се изисква документ за психологическа годност от всеки кандидат за народен избраник (във всичките видове избори: парламентарни, местни, президентски, вкл. и евроизбори)! Но основното ми предложение е з-н за лустрацията(колкото и да е закъснял), защото ми ПИСНА руският посланик в Р България (към момента г-н Исаков) и Петата колона (известни и като рубладжиите) да определят съдбините на Отечеството ми, да слагат прът в колелата на държавата, определила отдавна с национално съгласие (разбирай вкл. ГОЦЕ и компания) своите външнополитически приоритети - НАТО, ЕС. А плашилата Болен-здрав и Доган са само едни от вътрешнополитическите "бутони" (има и ред други), които биват включвани/изключвани според случая докато окончателно се сбъркаме от олигофрении. Ах, ГОЦЕ, много дълго престоя във властта и скапа всичко! Време е да се вземем в ръце, драги ми сънароднико, и да изметем тази шайка безродници, а едно от успешните средства за постигането на целта е з-н за лустрацията! СЕГА и край, и се махат метастазите на раково заболялото бг общество!



bTV "Тази сутрин", 25.05.11: Защо се стигна до сблъсъците пред джамията? По темата в студиото дискутират: Светослав Малинов (Синята коалиция - ДСБ), Янаки Стоилов (БСП), Димитър Стоянов (Атака) и Алиосман Имамов (ДПС).

Сидеров подложи крак и подава ръка на Борисов-уговорен мач!
авт. Иво Инджев, 25 май 2011: "Пред БТВ премиерът Борисов заявява, че е категорично против действията на атакистите (казва го за първи път ясно след провокацията на "Атака" срещу софийската джамия на 19 май). И което е интересно също: бил го заявил на "Атака". Но същевременно твърди, че от месеци не си били говорили със Сидеров. Интересно, за какво ли си говорят, ако не за най-важната политическа тема, от която зависи оцеляването им в политиката, в която се сраснаха като взаимно зависими? По същото време в ТВ 7 (2 - 3 - 4 - 5) Сидеров пък почти похвали Борисов, че бил единственият лидер, който не бил побързал да обвини "Атака" за сблъсъка с мюсюлманите от миналия петък. Прозвуча като подаване на ръка след подлагането на крак!" 

Защо властта протака своята контраатака
, авт. Иво Инджев, 22 май 2011: "Заиграването и разиграването продължава. Както се вижда, залогът е вече самият етнически мир, за който театрално се вайкат гузните управници сякаш не знаят за какво става дума. Ако Сидеров е патерица на Борисов, маша на Русия и огледало на ДПС, къде е границата на търпението спрямо това триединство на атаката срещу всичко, което би трябвало да представлява една демократична България, членуваща в НАТО и ЕС?"



24 май -
Честит празник, приятели! 
"24 май е може би най-светлият, най-съкровеният български празник - денят на светите братя Кирил и Методий. На този ден заедно с респекта има едно особено вълнение. То идва от това, че на 24 май ние, българите, отбелязваме не само появата на буквите, почитаме паметта на техните създатели. Даваме си сметка в каква тежка борба, кога и как – в битка с догми и канони, в битка с носителите на триезичната ерес – Константин Философ - свети Кирил, написа нашите Аз, Буки, Веди. Годината е 855-та. Годината, след която нашият народ заема своето достойно място сред признатите народи на Европа. Ние знаем и добре помним как Климент, Наум, Ангеларий създадоха Преславската, Охридската школа. Как обучиха на четмо и писмо хиляди млади българи. И това е нашето основание да твърдим, че именно в люлката на Средновековна България се ражда, утвърждава и налага кирилицата като азбука на милиони хора, на много народи. И този безспорен исторически факт е в основата на националната ни гордост, че и ние сме дали нещо на света." 


Съжалявам, че на връх 24 май ми се наложи да напиша този постинг, но не е зле да си припомним, че някога празникът на светите братя Кирил и Методий бе откраднат от българите от Нейно величество Съветска Русия!


КОНДАК, глас 3
Священную двоицу просветителей наших почтим, 
божественных Писаний преложением источник богопознания нам источивших, 
из негоже даже до днесь неоскудно почерпающе, 
ублажаем вас, Кирилле и Мефодие, 
престолу Вышняго предстоящих и тепле молящихся о душах наших.

Свещената двоица на нашите просветители да почетем, 
отключили за нас чрез превода на Божествените книги извор на богопознание, 
от който даже до днес, непрестанно като черпим, 
ублажаваме ви, Кириле и Методие, 
предстоящи пред престола на Всевишния и молещи се топло за нашите души.


image



Тагове:   България,   ДПС,   атака,   НАТО,   24,   ЕС,   путинова русия,


Гласувай:
4



1. vselenche - Защо в Естония може, а у нас - все още не става ?
24.05.2011 06:46
Постът (питане) е на Таня Иванова към: bTV Репортерите: Е-стония: "Как се прави успешно електронно правителство в Европа? И каква е ползата за един средностатистически данъкоплатец?" http://www.btv.bg/video/857871299-bTV_Reporterite_Estoniya.html

Моят отговор на нейното питане бе следният (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_106111512806471&view=permalink&id=117377578346531): Ами Естония реши преди това някои други генерални проблеми, не на последно място и историята с паметниците от съветско време. Затова там може, а при нас не става! Няма политическа воля към момента, както за е-правителство (та ние не можем да се преборим за гласуване по електронен път, но преброяването стана по този начин, нали!), така и за други практически полезни за всеки един гражданин действия. А коя е причината, нея назовах в началото!
цитирай
2. vselenche - РОДНАТА РЕЧ !
24.05.2011 06:53
РОДНАТА РЕЧ

Д-ру Ив. Д. Шишманову

Обичам те, българска реч,
звук сладък, най-мил в звуковете,
ту арфа звънлива, ту меч
на майстор художник в ръцете.

Обичам те, роден язик,
ту гъвкав, ту твърд, като камен
елмазен, жив израз и клик
на мисъл, на блян, на дух пламен;

язик за песнй и за бран,
язик, сечиво благородно,
от твойта съм сладост пиян ­
как лейш се, звучиш ти свободно!

Как твойта хармонья плени
слуха, о реч мощна, напета,
в песните на наште жени,
в крилатия стих на поета!

Иван Вазов
цитирай
3. vselenche - *** от Irina Kiriakova на 23 май 2011 г.
24.05.2011 06:54
Хей, объркани човече,
Накъде си тръгнал днес?!
Този разум май ти пречи -
Хем си с него, хем си без!

И душичката горката –
Цяла в маски и лъжи,
Тоз парад на суетата
Твърде много и тежи!

Сам рушиш се и осъждаш,
Мачкаш истинското в теб!
И не сприраш – бързаш, бързаш...
Мислиш ли, че си наред?!

На какво се днес порадва?
От какво се просълзи?
Колко пъти каза „трябва”?
Колко истини прикри?

Ценностите ти какви са?
Вярваш ли във нещо?
В ежедневие залисан
Хващаш все шосето грешно!

През тунел се сякаш движиш,
А животът ти - мъгла!
Как красивото ще видиш
С тези черни очила?!

Филтъра свали за малко –
Със сърцето погледни!
Ще откриеш, че е жалко
Да живееш отстрани!

Отстрани на чувства,
Отстрани на трепети!
Отстрани препускаш –
Отстрани на себе си!

Покрай теб животът ти тече
Сред корито от неистини,
А течението те влече
В задължения безмислени!

Покани душата си на среща –
Чуй какво ще ти разкаже!
Огледалото отсреща
Виж какво ще ти покаже!

Виж сълзите пресушени,
Виж приспаните мечти,
Виж емоциите овъглени,
Виж незрящите очи!

Надигни се, събуди се –
С вяра заздрави крилата!
Усмихни се, прероди се!
Ти твориш съдбата!

http://www.facebook.com/notes/irina-kiriakova/8a7ab20e/10150260338233573
цитирай
4. vselenche - Кирилицата - не славянска, а българска азбука, създадена по българско нареждане!
24.05.2011 08:01
"Много често ние чуваме какви ли не небивалици за произхода на кирилицата. Много често тя бива наричана славянска... Но в старобългарската книжнина е запазен произходът на тази азбука, а тази "славянска" азбука, се използва от Таджики, Молдовци, Казахи, Узбеки, Киргизи и други народи... Какви славяни са те, и защо тогава ползват уж славянската азбука, която не се позлва в чистославянските Чехия, Словакия и Полша, на чиито територии(не само), са живеели древните славяни. На тези и други въпроси умишлено не се дава отговор, но той съществува... Кирилицата е преработен вариянт на глаголицата, създаден от Климент Охридски, по заповед на Симеон I, за нуждите на българската държава. Универсалната роля на българите като разпространители на цивилизация я разпространява, също така яростно, както преди половин век бе популяризирала глаголицата(която остава държавна азбука в Босна и Хърватия векове наред). Поради универсолността си Кирилицата успява да се наложи и над много далечни за нас народи. Въпреки това, тя графично изменя своят вид, и звуково съкращава някой от глаголическите букви. По този начин тя се доближава до азбука за масова употреба, каквато е била по нуждите на Симеон." http://samoistina.com/2/kirilica.htm
цитирай
5. vselenche - ДСБ: Прокуратурата да отговори кой е провокирал сблъсъка
24.05.2011 08:10
ДСБ: Прокуратурата да отговори кой е провокирал сблъсъка, 20.05.11, http://dnes.dir.bg/news/dsb-ataka-sds-sblasatzi-8673255

"Трябва да се провери дали в казаното от лидера на “Атака“ Волен Сидеров в парламента не се крият преки призиви към ксенофобия и етнически екстремизъм, каза лидерът на ДСБ Иван Костов.
Случилото се е голямо предизвикателство към местната власт и към министерството на вътрешните работи, заяви Иван Костов, цитиран от БНР. Те дължат отговор на въпроса защо се стигна до това сблъскване. Защо е разрешен митинг на националисти и екстремисти до хора, които провеждат своята петъчна молитва и защо полицията, след като са знаели, че там им е разрешен митинг, не е противодействала.
Прокуратурата дължи веднага отговор, кой е провокирал сблъсъка. Главният прокурор, а пък и всички останали политици трябва да прочетем дали в изявлението на Волен Сидеров пред Народното събрание не се крият преки призиви за етнически екстремизъм и ксенофобия. Ако това е така, трябва веднага да се действа решително срещу автора на тези призиви, подчерта лидерът на ДСБ.
СДС също настоява за бърза реакция от страна на Прокуратурата при разследване на скандала, възникнал по време на редовната петъчна молитва пред джамията в София. Това се казва в декларация на сините, разпространена до медиите, съобщи "Фокус". СДС категорично осъжда действията на ПП „Атака”. Според сините за пореден път Волен Сидеров е показал, че водената от него формация няма място в българския парламент и в българския политически живот.
От СДС призоват властта да вземе бързи мерки за ограничаване на подобни ексцесии и за отговорно и морално държание на представители на управляващата коалиция."
цитирай
6. vselenche - Циркаджии може да ни запалят чергата, Огнян Минчев
26.05.2011 20:45
Циркаджии може да ни запалят чергата, Огнян Минчев, 24.05.11

"Има ли ислямски екстремизъм у нас, както тръби “Атака”, г-н Минчев?
- Ислямски екстремизъм има навсякъде по света, включително на Балканите и у нас. И той е относително постоянен. През последните 2 години, през които Волен Сидеров слушкаше и папкаше, ислямският екстремизъм не беше по-малък от днес. Така че, ако търсите логиката на поведението на шайките на “Атака”, няма да я откриете в ислямския екстремизъм. Идват избори и със своите циркаджийски номера Волен Сидеров иска да впечатли партията на гневните. А много хора има за какво да се гневят."

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=903187
цитирай
7. vselenche - Относно истината (снимката - училище в Сливен - в."Атака"), 25.05.11
26.05.2011 20:49
Относно истината, 25.05.11: "В целия постинг става дума за точно тази СНИМКА, която не съм сигурен дали е заляла цялата мрежа, но създаде много голям шум около себе си и беше използвана като МАНИПУЛАЦИЯ от АТАКА в поредната им ПР акция. Какво виждаме на снимката?" http://creese.blog.bg/politika/2011/05/25/.753301
цитирай
8. vselenche - Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напускат Парламентарната група на "Атака"
26.05.2011 20:51
Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напускат Парламентарната група на "Атака", 25 май 2011 | Агенция "Фокус"

"Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев заявиха, че напускат Парламентарната група на "Атака". Това стана ясно на брифинг в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Депутатът Валентин Николов заяви, че категорично се разграничават от случващото се в момента. „За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини така че да не се правят такива екстремистки действия”, каза Николов."

http://www.focus-news.net/index.php?id=n1527873
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vselenche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409970
Постинги: 26
Коментари: 150
Гласове: 2497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031