Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2008 00:51 - ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ-2!
Автор: vselenche Категория: Политика   
Прочетен: 5727 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2009 18:06


Преди време... Аз не пиша често в блога си... Написах "Обърнете внимание" във връзка с посещението на тогавашния руски президент, днес министър-председател, г-н Путин в РБ. Днес преценявам, че обстоятелствата в РБ изискват, според моята морална преценка на възрастен човек,  да напиша "Обърнете внимание-2". ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, защото става дума за ДЕЦАТА на РБ, т.е. днешните подрастващи, УЧЕНИЦИТЕ, независимо че, или въпреки че, ДЕЦАТА на РБ май Отдавна си отидоха/отиват от нея. 
НО явно, за жалост, това НАИСТИНА Е кръвен данък... ИЛИ БЕЛЕГ НА НАШЕТО КРАЙНО ОБЕЗЛИЧАВАНЕ КАТО НАРОД, КАТО ЧОВЕЦИ!
Та за какво става дума. Пак казвам, ОТНОВО, моля, Обърнете внимание! Моля Обърнете внимание, ЗАЩОТО българинът какъвто и да е  ДНЕС, ВИНАГИ се е грижил за своите ДЕЦА! 
Помествам дословно НОВИНАТА!


От: Юлиуш Висожински/12.09.2008 -
juliusz@start.bg 
http://www.dnes.bg/article.php?id=57251

image
Снимка: БГНЕС

 

"Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна - членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио - Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си.... 

В приветствието си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против приключенията, г-н Министър-председател, но не и тези - задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало - със „срама по челото“?"

Това е кратката НОВИНА! 
А ти, който ВСЕ още ме четеш преценявай ДАЛИ имам правото да определя тази новина като
ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ-2!
Ей, ало, г-н премиера Станишев...! 
Ако обичате, малко по-кротко с публичните мероприятия! Изглаждайте светлия си образ и си тъкмете PR-а без да пипате ДЕЦАТА на България! 
И това ВИ го казва НЕ сексбомбата или домакинята, а една майка на стари колене, ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЮ!

П.П.
Г-н премиер, дали се замислихте какво се е случило с българските ДЕЦА в годините след 1989 г. преди да ГИ поздравявате СЕГА с такъв апломб (заради необходимия Ви PR пред ЕС) във връзка с настъпването на новата учебна година, вкл. И НАЙ-ВЕЧЕ с потребното на Вас и на правителството Ви СЛОВОБЛУДСТВО във връзка с100-годишнината от Независимостта на България?! Естествено, питането ми е Глас в пустиня на принципа ! И все пак, въпреки всичко, нека Ви запозная с още една НОВИНА относно случващото се с българските деца.
ЕТО съдбата, която Вие и лицемерната Ви партия им отредихте както в първите години след 1990, та така и до днес!!! 

13.09.2008 - http://www.dnes.bg/article.php?id=57267  

"Малолетен причини тежка катастрофа тази нощ на ул.”Мара Гидик” в Пловдив.

Към 23.30 часа управляваният от него автомобил „Форд Мондео” се блъска в дърво в ляво по посока на движението.

Вследствие на удара 13-годишният шофьор е в болница с черепно-мозъчна травма. Ранени са още 3 деца, които са пътували заедно с него в колата.

Две момчета - на 11 и 14 години, са с контузии по главата и тялото, а 12-годишно момиче е със счупена ръка.

След преглед трите деца са освободени за домашно лечение.

Полицията установява обстоятелствата около инцидента и кой е предоставил автомобила на 4-те деца."

Моля за извинение, г-н премиер! Поместеното по-горе НЕ е новина, няма нищо общо с Вас и с Вашата партия, защото на всички ни е известно, че Отдавна и ПО ЗЛА УЧАСТ по пътищата на Отечеството ни се дават много жертви, като на Война. Освен това, в случая НЯМА И жертви, САМО 4-и деца на домашно лечение. Така, че всички можем да спим спокойно и СПОКОЙНО да изслушаме на 15 септември Вашето обръщение към българските деца - младите възпитаници на утрешния ден - с първия учебен ден!





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divini - и след това...
13.09.2008 19:47
ще ги призове да върнат и задължителното изучаване на руски... за да може да комуникира по-лесно с децата...

Поздрави и благодаря
цитирай
2. vselenche - Здравей!
14.09.2008 00:44
И аз ти благодаря за коментара!
Нещо напоследък прописах в блога си, не знам дали за добро или лошо. Просто някак вече дотолкова НЕ ми издържат нервите,че почвам да проговарям, макар и неумело.
Следващият ми постинг ще е <Що е чалга общество>. Знам, че така формулирана темата звучи Много претенциозно, но смея да твърдя, че познавам проблематиката дълбоко и лично. Ако успея да изкажа нещата, така както ги чувствам и разбирам, без да искам ще вляза в задочен политически спор с д-р Н. Михайлов. А него, поради стичане на обстоятелствата познавам лично, уважавам го и съм му много благодарна като на лекар.
Поздрави!
цитирай
3. divini - :) Радвам се
15.09.2008 16:21
че пишеш :) Очаквам с нетърпение следващия текст :)
Поздрави
цитирай
4. diamant1965 - Ха, ама че смешник!
19.09.2008 00:05
То не, че някой изобщо му е слушал тъпите речи де, но наистина е дразнещо това "задължително"! Това само доказва, че наистина нищо не се е променило в тая държава и няма как да се промени, щото и хората сме си все същите...Поздрави за постинга!
цитирай
5. vselenche - И още нещо относно <смешника>
19.09.2008 00:57
Доста често снимките на БГНЕС са изключително на място! И в този материал, чието заглавие е: <Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца>, съпровождащата снимка означава: <Ха, ама че смешник!>, ИЛИ <Ала, дете-идиотче>, ИЛИ <Мъж на преклонна възраст с явна тенденция към вдетиняване>
Поздрави и благодаря за коментарите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vselenche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409899
Постинги: 26
Коментари: 150
Гласове: 2497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031