Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2008 02:24 - ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ - част 1
Автор: vselenche Категория: Политика   
Прочетен: 2673 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2015 05:53


ИЛИ: Що е чалга ОБЩЕСТВО?
По темата следва продължение-евентуално, ако се случи раздумката!image
       
      В блога на Лалю Метев, и по специално в постинга му "Поредният пребит журналист" е поставен следният въпрос: "Защо българската ДЪРЖАВА се превръща в НАГЪЛ ПАЛАЧ?"
      Струва ми се, че разглеждането на темата "Що е чалга общество?" и има ли тоя звер почва у нас би трябвало да започне именно оттук: Държавата... нагъл палач!
      Г-н президентът Георги Първанов, известен сред природонаселението в Бг и като агент Гоце се е занимал напоследък с изключително важни държавни дела: издал е поредица от укази за промяна на имената на някои населени места в държавата. За справка, моля, да се види Първанов оправи Кокорково. Поздравления, г-н Президент, какво тук има да говорим, например, за нападението срещу българския разследващ журналист Огнян Стефанов и осъждането на случилото се от ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа), а именно: "Разтревожен съм от последната брутална атака срещу разследващия журналист Огнян Стефанов и от честите актове на агресия от подобен род срещу журналисти в България през последните години, пише Миклош Харасти в писмо до българския външен министър Ивайло Калфин. ... Това нападение беше предшествано от убийството на писателя Георги Стоев, автор на книги за организираната престъпност. Той беше убит през април в София." Или пък, че бащата на Съвестин преди година запалва портретите на първите държавни мъже, т.е. на Вас, г-н Президент, и на премиера Станишев, като Ви дава последен шанс за вразумяване: "Тия двамата или си подписват смъртните присъди сами, или ще предприемат бързи действия за приемане на качествено нов, работещ ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО..., обяви Тодор Деянов, баща на изчезналия през 1997 година Съвестин." А за да е интересно, щекотливо като в "Биг Брадър", нека покрай примерите за първите държавни мъже да споменем и за една ДАМА, за шефката на Дирекция "Финанси и бюджет" в администрацията на Висшия съдебен съвет Илияна Накова. Но... всичко е наред, защото българският Джеймс Бонд е на своето място и всички НИЕ, хората на чалга обществото, независимо дали харесваме този музикален жанр, или пък се срамим от него, можем да продължим своя зимен БЕЗКРАЕН сън...
      Та началото на чалга обществото трябва да се дири в отсъствието на ДЪРЖАВАТА... и в пълзящата в годините РЕКОМУНИЗАЦИЯ!
      А за характерните му белези на тоя звер? Може би... скоро... в следва продължение. Ама, все пак помагайте, ако Ви е интересна темата и най-вече, ако НЕ ви се спи!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikii - Моето мнение...
07.11.2008 20:09
...Не ми се спи....Коментар нямам...Ще изчакам развитието на събитията. Имам чувството, че интересното тепърва предстои...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vselenche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 411100
Постинги: 26
Коментари: 150
Гласове: 2497
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930